Ze světa kouzel 18

Extractor a Appear8

Dnes vám představíme dva velice kvalitní karetní triky a poté klasiku magie – spojování provazů.

První trik, který Pavel s Kubou recenzují je Extractor. Divák si vybere jakoukoli kartu, kterou pak zandá do krabičky mezi ostatní karty. Kouzelník pak vyndá zalepenou obálku, roztrhne ji a uvnitř se objeví divákova karta. Efekt je to opravdu velký, karta může být navíc podepsaná a lze ji nechat objevit prakticky kdekoli. Bude záležet pouze na vaší představivosti. Součásti balení je speciální gimikový balíček, který vám všechno toto umožní. Divák neuvěří vlastním očím, co se vlastně stalo. Bude to prostě naprosto dokonalé. Hodnocení 87%.

Další efekt je velmi ohromující. Jmenuje se Appear8 a spočívá v tom, že divák si vybere kartu a vrátí ji zpět do balíčku a do krabičky. Kouzelník pak ukáže na líci krabičky vyobrazenou černou kulečníkovou kouli s číslem 8, divák zjistí, že jeho karta byla také černá osmička. To ale není všechno, protože koule najednou vyskočí z krabičky a změní se na skutečnou kulečníkovou kouli. Součástí balení je pravá kulečníková koule, odkaz k výukovému videu, gimiková krabička Bicycle s plastovým pouzdrem. Trik se Kubovi i Pavlovi velice líbil a to především díky své vizualitě, praktičnosti a opravdu dechberoucímu zakončení. Navíc lze s gimikem předvádět více variant. Kulečníkovou kouli můžete využít i k jiným dalším vystoupením, což je ohromné plus balení. Hodnocení 90%.

Jako poslední trik vám představíme Spojování provazů neboli Spojující se provazy. Jedná se o pro kouzelníka vděčnou rutinu, kdy necháte zavázat diváka dva provazy a sami zavážete třetí. Poté všechny provazy spojíte dohromady. Pak je můžete zase rozpojit. To všechno je možné díky jednomu upravenému provazu. Efekt není složitý na naučení a můžete ho používat na jevišti i na parketu. Trik lze předvádět i z větší blízkosti. Vhodné i pro děti a trénování jejich manuální zručnosti. Hodnocení 73%.

Ve slovníčku vás Pavel s Kubou naučí vytvořit na provazu uzel jednou rukou. Tak si to určitě nenechte ujít. V soutěží vám představíme jako exkluzivní cenu hrací karty SWE a černá kouzelnická podložka.


OSMNÁCTÝ DÍL