Ze světa kouzel 13

Levná kouzla a otevření naší kamenné prodejny

Na začátku vám Kuba ukáže zajímavou manipulaci Hot Shot Cut a poté vám představíme několik základních a levných kouzelnických rekvizit.

Jako první vám Kuba s Pavlem představí předpovědní tabulku s názvem Uhádni vše. Jedná se mentalistický efekt, který by měl mít každý začínající kouzelník, který se chce orientovat na mentalismus. Předvedení není nikterak složité. Co se týče zpracování rekvizity, tak by neuškodilo, kdyby mohla být trochu větší, protože do malých okének se hůře píše. Jinak ale vše funguje jak má a tabulku dokonce můžete dát k prozkoumání divákům. Závěrečný verdikt u této rekvizity zní 71 %.

Další velice šikovnou pomůckou, kterou vám představíme je balíček karet Electric deck (tzv. Vodopádky). Jedná se o speciálně upravené karty, které vypadají na první pohled zcela normálně. Umožní vám předvádět nespočet různých velice efektních manipulací, které byste s normálními kartami trénovali dlouhé měsíce. Navíc tato verze je ručně vyrobená v naší produkci ze skutečných karet Bicycle. Což znamená, že se nejedná o žádnou čínskou verzi těchto balíčků. Tyto karty obdržely hodnocení 82 %.

Třetí představený trik se nazývá Pen to necklace neboli Pero v řetízek. Toto kouzlo nevyžaduje žádnou složitou manipulaci a je tedy vhodné pro začátečníky. Příprava samotného efektu zabere nějaký čas, takže není rychle opakovatelný. Zpracování je pěkné a s perem lze dokonce psát. Kuba s Pavlem si tento trik cení 59 %.

Další kouzlo si zahrává s ohněm. Je založeno na velice zajímavé fyzikální vlastnosti jednoho speciálního materiálu, díky které můžete předvádět tento úžasný efekt pod názvem Wiregram. Divák si vybere kartu, kterou pak necháte zformovat z drátu, který pouze zahřejete plamenem. Nepoužíváte žádnou záměnu, všechno je jeden a tentýž drát. Toto kouzlo nenadchne pouze všechny kouzelníky, ale také i nadšence do fyziky. Hodnoceni 88 %.

Jako poslední uvidíte Mizící balíček, nad kterým žasne každý, kdo ho poprvé uvidí. Navíc ho lze zpracovat i do nějakých vlastních rutin. Samotné zpracování může občas pokulhávat, na což Pavel s Kubou v recenzi upozorňují. Verzi existuje několik a na našich stránkách se snažíme vždy poskytnout to nejlepší co je k dispozici. Hodnocení 78 %.

Ve slovníčku vás Pavel s Kubou seznámí s pojmy Close-up (mikromagie) a Stage magic (jevištní magie). V soutěží na vás čeká karetní balíček v hodnotě do 250 korun a recenzovaný trik Wiregram.

Na závěr bychom vás rádi pozvali do naší prodejny na Žižkově v Praze 3, kterou naleznete na adrese Chlumova 3, malý kousek od tramvajové zastávky Lipanská.


TŘINÁCTÝ DÍL