Ze světa kouzel 04

Lákadlem tohoto dílu je famózní efekt 52 ku jedné.

Pořad ze světa kouzel se stává čím dál víc žádanější. Požadavků na zrecenzování triků máme opravdu mnoho a za veškeré podněty děkujeme.

Čtvrtý díl je opět naplněn mnoha zajímavými efekty. Dalo by se říci že všechny triky spadají do kategorie "jednoduchá kouzla". Tím nesnižujeme jejich kvalitu ba naopak. Velkou výhodou je především minimální manipulace a velmi jednoduchý prakticky samofungující princip. 

Pojďme si lehce představit kouzla, s kterým se v recenzi setkáte. Jako první trik bude Kuba Mičín a Pavel Dolejška recenzovat 5221. Jedná se o čerstvou novinku, která byla dokonce na světové kouzelnické akci Black Pool ihned vyprodána. Musíme zdůraznit, že je to skutečně famózní efekt. Princip je geniálně jednoduchý a výsledek ohromující.

Druhé kouzlo v pořadí je velmi podceňovaný efekt Dream Queen. Cena tohoto efektu je pouhých 60 Kč. Musíme opravdu upozornit, že tento efekt je nedoceněn, Sám profesionální kouzelník Pavel Dolejška jej velmi často využívá, neboť diváci jsou vždy nesmírně ohromeni. Trik nevyžaduje žádné složité manipulace a patří opravdu mezi jednoduchá kouzla pro začátečníky.

Třetí kouzlo se v naší nabídce zatím nevyskytuje, avšak zvažujeme jeho zařazení. Nicméně v našem spřáteleném obchodě Magic Store jej zakoupíte. Jedná se o trik Opus od Nefesche. Tento mentalistický efekt je doslova dech beroucí. Existují pouze dvě možnosti, jak trik skončí, buď divák sestaví dokonalý obraz ze čtyř karet, nebo vytvoří předem stanovenou předpověď která je v obálce. Tak či onak vyrazíte dech. Kouzelnický obchod Magic store jej prodává za 700 Kč.

Jako poslední kouzlo, které v tomto díle budeme recenzovat je gimik Hour Glass. Tento efekt je beznadějně ve světě rozprodaný. Kouzelnický obchod Dokonalý trik mám tento trik exkluzivně v prodeji neboť sám tvůrce Lebedev navštívil obchod a navázal s Dokonalým Trikem spolupráci. Díky této možnosti, můžeme jako jedni z mála Hour Glass nabídnout. Gimik je extrémně jednoduchý, avšak jediné co bude hovořit záporně je cena, avšak ta odpovídá kvalitě a složitosti gimiku.

V pořadu rovněž nechybí rubrika Kouzelný slovníček, kde se blíže seznámíme s pojmy Control a Force. V závěru bude opět vyhlášení soutěže na následujících 14 dní. 


ČTVRTÝ DÍL